Om Björkdalens

Björkdalens djurpensionat ligger 2 mil söder om Stockholm i Kolartorp, Handen. Det är nyöppnat och fräscht, byggt för ändamålet efter alla nya regler och godkänt i september 2008.

Här finns 20 stora fina boxar och två stora rum för katter, 14 för året runt bruk plus 6 boxar för sommaren. Här finns också plats för smådjur och fågel inomhus. För kaniner finns även uteburar.

Alla platser följer jordbruksverkets regler.

Klimatanläggningen ger behaglig temperatur både sommar och vinter. Anläggningen har dessutom brandlarm med siren.

7 av kattboxarna har egna utegårdar byggda på trädäck. Dessa nås via ett litet fönster. Fönstren är försedda med genomskinlig tjock plast som är lätta att passera men som förhindrar drag. 3 boxar saknar fönster men dessa har nät och utsikt åt två håll. Detta passar rena innekatter eller kortare vistelser bra. Alla boxar har full höjd, hyllor, klösanordningar, korgar, mattor och leksaker. Mat serveras ur Royal Canins sortiment. Kitten, Fit, Sterilised från vuxen till 12 år. PeeWee-lådor med träpellets används men sand finns som alternativ. Boxarna är stora och rymmer 2-3 katter vardera. Mellan boxarna finns luckor så om man vill hyra dubbel plats går det bra. Allt är lättstädat och ingen katt kan få noskontakt med okänd katt. Fronterna är försedda med täta halvväggar för att hindra kontakt och för att skapa trygghet. Detta ger också möjlighet till att få strosa runt fritt i huset mellan varven.

Viss smittrisk finns alltid trots högsta beredskap så ett krav är att katterna är vaccinerade mot både kattpest och kattsnuva. Vaccinationsintyg måste uppvisas och får ej vara äldre än ett år. Ett fästing/loppskydd kan också vara bra att använda.

För gnagare och fågel finns stora burar på plats eller så bor djuren i sin egen bur. Här är viktigt att buren håller måtten så mät din bur (längd, bredd och höjd) och hör av dej så löser vi det. Extra stora burar betyder extra kostnader. Dessa djur serveras kvalitetsfoder efter art. Frukt och grönt varje dag och groddade fröer till fågel.

Jag anstränger mej för att uppfylla speciella önskemål och medhavd mat serveras självklart. Dock inte med reducering på priset.

I denna lilla men väl genomtänkta anläggning kommer jag att ta väl vara på era djur och ge även dem en skön semester när ni är bortresta. Jag som driver pensionatet heter Nina Fors och har alltid haft djur omkring mej samt nu även som yrke de senaste 7 åren. Katter, hundar, kaniner, marsvin, hamster, gerbiler, undulater och akvariefiskar har ingått i familjen och många av dessa har jag fött upp i liten skala.

Om jag har ditt förtroende och du behöver mina tjänster så finns jag på: Mobil: 070-253 21 03 eller mail: nina@bjorkdalens.se

Man får givetvis komma och titta innan om det känns tryggare. Ring så bokar vi en tid. Adressen är Björkdalen 4, 136 48 Handen. Klicka här för vägbeskrivning.

Priser hittar du här.

Varmt välkommen!